מספר עצום של ילדים מושפעים מדי שנה כתוצאה מפרידות הורים והליכי גירושין מפרכים. הרבה מתוך הילדים האלו יגדלו עם בעיות רגשיות והתנהגויות משמעותיות.
גירושין זו טלטלה מאוד גדולה, בחלק גדול מהמקרים, מלווה בתחושות של כעס תסכול בין הזוג, האשמה הדדית, מאבקים ומחלוקות בנושאים שונים.
ילדים בכל גיל חווים טלטלה רגשית ומחשבתית לאור פירוק התא המשפחתי והמאבקים של הוריהם.
המשפחה המהווה עוגן משמעותי לצמיחה ואיזון ומעצם פירוקה פעמים רבות נפגעים הילדים ונוצר נזק להמשך התפתחותם כאנשים בוגרים, יציבים ובריאים.
תהליך ה"תאום ההורי" בא לסייע לזוגות שמתגרשים להפריד בין מה שקורה ביניהם כזוג שנפרד לבין תפקידם כהורים ולהקטין את המחירים שהילדים עשויים לשלם.
הקונפליקט בסיטואציה הזו הוא בעצימות גבוהה, באמת איך אפשר להצליח להתנהל בצורה הרמונית כהורים בזמן הגירושין?
התאום ההורי בא לעזור להורים להתמקד בילדים שלהם, לשתף פעולה ולתקשר סביב סוגיות הקשורות בילדים. מטרת העל היא לאפשר לילדים לגדול באוירה בריאה ויציבה הנותנת תחושה של בטחון ולא להפוך להיות חלק מהמלכוד או הסערה המתרחשת בין שני ההורים.
ה"תאום ההורי" מבוסס על ההנחה החזקה שהתפקוד של בני הזוג לאחר הגירושין, בתחום ההורות הוא קריטי עבור המצב הנפשי, הבטחון האישי והיכולות של הילדים לגדול להיות מבוגרים שלמים ובריאים בחברה.
"התאום הורי" הוא הזמנה להורים שהתגרשו לתאם הסכמות בהקשר לתפקיד ההורי בהמשך הדרך. במסגרת הפגישות מדברים על המחלוקות סביב קושי של ילד או סוגיות בחינוך ובגידול הילדים. בדרך הזו מצליחים ההורים להמשיך לתמוך בילדים, מוצאים דרכים לתקשר באופן שיקדם פתרון בעיות ויצמצם מחלוקות. בצורה הזו הקונפליקט בין ההורים כבני זוג ממודר ואינו חלק מההורות.
המשפחה היא עוגן משמעותי להתפתחות הרגשית והקוגניטבית של הילד. להורים יש תפקיד מרכזי בבריאות הגוף והנפש של הילד. תפקיד שלא מסתיים לאחר הגירושין. זה לגיטימי שכל אחד מההורים הולך לדרכו, אך ההזמנה להורים היא לקחת אחריות משותפת, להמשיך למלא את התפקיד ההורי למרות הפרידה.
חשוב שהילדים ידעו שכהורים נשארתם ההורים שלהם ואתם משתפים פעולה.
התאום ההורי עשוי להשליך לטובה גם על מחלוקות שלא קשורות בילדים.
המתנה הטובה שהורים גרושים יכולים לתת לילדיהם במצב הנתון היא שמירה על תקשורת ויחסים תקינים בכל הנוגע לילדים.
באמצעות התאום ההורי הילד מקבל מסר משמעותי ששני ההורים נשארו שם עבורו.
במסגרת התאום ההורי ניתן לראות לא אחת איך זוגות שנלחמו תקופה ארוכה מצליחים לפתח שיח מכבד בהקשר לצרכים של הילדים שלהם, לרווחת הילדים לאיתור פתרונות. לא נותנים לכעסים שלהם להסחף ולפגוע במרחב הילדים.